16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

Grad Vinkovci do sada proveo 74 projekta

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Udruga gradova je povodom 5. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji objavila interaktivni pregled hrvatskih projekata sufinancirani sredstvima Europske unije, koji su ugovoreni u razdoblju od 2010. do 2018. godine.

Udruga gradova prikupila je iz javnih izvora informacije o ugovorenim projektima i objedinila ih u jedinstvenu bazu podataka s ciljem stvaranja javno dostupnog servisa koji omogućava analitičko praćenje broja ugovorenih projekata i njihovu vrijednost te informacije o nositeljima projekta. Namjena baze jest korištenje u obrazovne svrhe te da se temeljem tih podataka povedu argumentirane rasprave o upravljanju i korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova. Također služi kao inspiracija i poticaj nadležnim tijelima u cilju stvaranja službene i javno dostupne baze podataka o projektima sufinanciranima sredstvima Europske unije.


U bazi se može provjeriti koliko iznose ukupno ugovorena sredstva iz EU fondova po vrsti nositelja, iz čega se vidi da su državna poduzeća ugovorila projekte najvećih vrijednosti na razini čitave Hrvatske. Prema određenom nositelju, najveći iznos ugovorenih Eu sredstava imaju Hrvatske autoceste d.o.o., zatim HŽ Infrastruktura d.o.o. te Hrvatski zavod za zapošljavanje. Prema broju projekata prema sjedištu nositelja Vinkovci se nalaze na 9. mjestu u Hrvatskoj sa 74 ugovorena projekta, dok je na prvom mjestu Zagreb s 1.070 projekata. Ukupno ugovorena EU sredstva prema sjedištu nositelja za Grad Vinkovce iznose 20.709.124 eura i nalazi se na 24. mjestu od svih gradova u Hrvatskoj.

Bazu možete pogledati na poveznici: http://www.udruga-gradova.hr/pregled-euprojekti/

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno