Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je u posjetu Vukovaru gdje je prije nepunih mjesec dana otvoren Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Kardinal Puljić posjetio je i Vinkovce gdje ga je primio gradonačelnik Ivan Bosančić.
“Zahvalan sam svima koji su pomogli da osnujemo Zakladu koja ima sjedište u Vukovaru. Smisao te Zaklade je uvezivanje nas Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvata u Hrvatskoj kako bi izrazili jednu solidarnost upravo nama u Bosni i Hercegovini, koji želimo izliječiti te ratne rane i stvoriti perspektivu života. Jasno, bez pomoći dobrih ljudi to ne možemo, a Zaklada će tu pomoći, od formacije mladih do obnove zdanja koja trebamo. Zaklada na neki način pomaže da se lakše mogu pratiti novci koji se skupljaju i koji se ugrađuju”, istaknuo je kardinal Vinko Puljić.
Grad Vinkovci, moglo se čuti, rado se odazvao i bit će podupiratelj Zaklade kroz koju se na najbolji način može voditi briga o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
“Važno je voditi stalnu brigu za sve naše Hrvate u Bosni i Hercegovini, a na ovaj način je to možda i najbolje napraviti jer kroz Zakladu i kroz Crkvu, kroz župe u Bosni i Hercegovini, možemo doći do svake obitelji i saznati najbolju informaciju i potrebe koje jesu. Zato zahvala svima koji će sudjelovati u tome, a Grad Vinkovci se, naravno, odazvao i bit će podupiratelj Zaklade”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u ime Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i gradonačelnik Ivan Bosančić u ime Grada Vinkovaca danas su i potpisali Ugovor o donaciji.
Potpisivanje je upriličeno je u Vukovaru, a ugovore je potpisalo 36 podupiratelja Zaklade. Obvezali su se pomagati djelovanje Zaklade koje će biti usmjereno prema osnivanju, izgradnji, uređivanju i opremanju domova za stare i nemoćne, pružanju raznih oblika potpore starim, nemoćnim i bolesnim osobama, financiranju obnove i opremanja objekata za djecu predškolske dobi, za učenike i studente, osiguravanju novčanih potpora učenicima i studentima tijekom njihovog redovitog školovanja te drugim humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima.