12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Vinkovačko Dječje gradsko vijeće na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dječje gradsko vijeće Vinkovaca na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece održanom danas u Rijeci predstavili su dječja predsjednica Pia Tolušić i dječji vijećnik Ivan Kovačević s voditeljicom Ana Mari Stojanović i koordinatoricom projekta “Nauči, Uoči,  Reagiraj” Matejom Hojsak.

“Tijekom susreta upoznali smo ustanove u kulturi, Art kvartom Benčić te posebnosti  Dječje kuće i programima koji se u njoj odvijaju. Pia i Ivan sudjelovali su na radionici “Izrada šećernih kampanula” dok su Mateja i Ana Mari sudjelovale na Panel raspravi gdje su dobile velika saznanja za unaprjeđenje lokalne zajednice, posebice za rast, razvoj djece kroz iskustva u planiranju strategija u području kulture za djecu i aktivnog sudjelovanja djece u kulturnom kao i, ponajprije, zaštite dobrobiti prava djece. Raznovrsnost događanja u sklopu 14. Susreta odvijala su se u Art kinu, Dječjoj kući, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Palači šećerane”, ističu Vinkovčani.

Grad Rijeka je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je stekao počasni naziv Grada – prijatelja djece. To znači da je prepoznat kao grad koji se vrlo aktivno i učinkovito  posvetio našim najmlađima i njihovom unapređenju zdravlja, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, prava djece, kulture i drugih aspekata života djece i mladih.

“U tome smo se istinski pronašli. Vidjeli uzor u  Rijeci – prijatelju djece te  kroz  velika saznanja koju su nam pružili ovim susretom želimo ići tim divnim stopama koje nosimo  kući u Slavoniju”,ističe voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ana Mari Stojanovic.

Predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Pia Tolušić poručuje: “Zadovoljstvo mi je bilo što smo odsjeli u tako lijepom gradu te upoznali ljepote grada, pa i u noćnom izdanju. Stvarno mi se  grad Rijeka svidio i sve što smo razgledavali u ova dva dana. Susreli smo se s drugim predstavnicima dječjih gradskih vijeća te smo se s njima zabavljali i družili. Imali smo svakakve radionice i razgledavanja te mi se to posebno svidjelo. Stekli smo jedno jako lijepo životno iskustvo koje ću stalno pamtiti”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno