Grad Vinkovci i ove godine financirat će vlasnicima pasa troškove cijepljenja protiv bjesnoće, troškove dehelmintizacije i troškove mikročipiranja pasa.
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje troškova cijepljenja i mikročipiranja pasa na području grada Vinkovaca za 2020. godinu otvoren je od 1. siječnja 2020. do iskorištenja sredstava za 2020. godinu, a najkasnije do 31.12.2020. godine. Pravo na financiranje ovih troškova imaju vlasnici pasa s prebivalištem na području grada Vinkovaca. Maksimalni iznos financiranja je 250,00 kn (s PDV-om) po psu od čega se 150,00 kn (s PDV-om) odnosi na cijepljenje i dehelminitizaciju, 90 kn (s PDV-om) na mikročipiranje i 10 kn (s PDV-om) na izdavanje putovnice za psa.
Financiranje se, ističu u Gradskoj upravi, ne može odobriti samo za cijepljenje pasa jer je, uz financijsku pomoć vlasnicima pasa, naglasak u ovoj akciji upravo na mikročipiranju, koje se obavlja uz prvo cijepljenje psa, kako bi se u što većoj mjeri prevenirala pojava pasa lutalica bez čipa bez kojega se ne može pronaći vlasnik.
Također, na financiranje troškova nemaju pravo vlasnici koji su uzgajivači pasa koji imaju rješenje o registraciji te su upisani u upisnik uzgoja koji vodi nadležno tijelo te vlasnici lovačkih pasmina pasa i drugih pasmina pasa koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje.
Zahtjev za financiranje podnosi se Gradu Vinkovcima nakon izvršenog cijepljenja i mikročipiranja pasa. Obrazac zahtjeva dostupan je na mrežnoj stranici Grada Vinkovaca www.vinkovci.hr ili se može preuzeti u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada. Uz zahtjev vlasnici pasa dužni su priložiti: presliku osobne iskaznice, izvornik plaćenog računa koji mora sadržavati: specifikaciju izvršenih usluga, ime i prezime vlasnika i broj ugrađenog mikročipa, presliku putovnice za psa te presliku tekućeg računa vlasnika psa na koji će se izvršiti isplata.