Temeljem odluke koju je donio gradonačelnik Ivan Bosančić o raspodjeli financijskih sredstava za djelovanje udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas su potpisani prvi od ukupno 37 ugovora za ovu godinu.
U Velikoj gradskoj vijećnici predstavnike udruga s područja grada Vinkovaca, kojima su raspodijeljena sredstva temeljem Javnog natječaja za dodjelu financijskih potpora programima, projektima, aktivnostima i manifestacijama u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata za 2020. godinu, primili su zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.
“Natječaj je raspisan krajem studenoga prošle godine. Riječ je o sredstvima koja smo planirali u nešto većem iznosu, a sada, s ovom odgodom s obzirom na situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa, i u dogovoru s udrugama s obzirom na to da su njihove aktivnosti bile u smanjenom obimu, iznos je nešto i smanjen”, istaknula je Andrea Vinković.
Tako je sada ukupan iznos po ovom natječaju 383 tisuće kuna, a raspodijeljen je na 37 udruga koje su ukupno prijavile 41 program koji će grad Vinkovci sufinancirati.
“Iako smo zbog situacije s epidemijom koronavirusa došli evo već do petog mjeseca, nadamo se kako će sve ove udruge ipak uspjeti do kraja godine provesti programe koje su prijavile na natječaj, a koje ćemo mi sufinancirati. Ovaj put naša je namjera bila odmah početkom godine potpisati ugovore i dodijeliti ima sredstva kako bi mogli što prije ići u realizaciju svojih programa, međutim, dogodilo se da će opet, kao i ranijih godina, sredstva dobiti nešto kasnije. Ipak, nadam se da će svi oni ostvariti ono što su u svojim programima rada planirali za ovu godinu i što su nama ponudili za sufinanciranje”, istaknuo je Gabrijel Šokičić.
Prijavljene programe, projekte, aktivnosti i manifestacije procjenjivalo je Povjerenstvo za procjenu programa, projekata, aktivnosti i manifestacija iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a iznosi potpore kreću se od 1.000 do 80.000 kuna. Nakon završetka provedbe programa korisnici su dužni nadležnom upravnom odjelu dostaviti dokumentirano programsko i financijsko izvješće o namjenskom korištenju sredstava.