Zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID-l9 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izdao je preporuku o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i odgodi javnih priredbi na području Vukovarsko-srijemske županije u do 18. kolovoza. Preporukom se ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine ,,Restorani” i ,,Barovi” Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina “restorani”, “barovi”, “catering objekti” i “objekti jednostavnih usluga”, radnim danom do 23 sata, a vikendom najkasnije do ponoći.
Temeljem navedene preporuke Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca donio je Preporuku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području grada Vinkovaca iz skupine ,,Restorani” i ,,Barovi” za radne dane do 23 sata, a vikendom (petak, subota, nedjelja) do 24 sata.
Preporuka se primjenjuje od danas, 31. srpnja, do 18. kolovoza 2020., kada će temeljem procjene epidemiološke situacije biti odlučeno ostaje li na snazi i nakon toga datuma.