Grad Vinkovci na svojim je službenim stranicama objavio Javni poziv za dostavu ponude za uspostavu i provedbu Službe spašavanja života na vodi na kupalištu „Banja“.

Kako je istaknuto u Pozivu, na njega se mogu prijaviti fizičke i pravne osobe koje prema svojoj registriranoj djelatnosti mogu obavljati poslove zaštite i spašavanja. Služba spašavanja života na vodi uspostavlja se za razdoblje od 15. lipnja do 31. kolovoza 2020. godine u vremenu od 11 do 19 sati. Početak rada Službe kao i završetak djelovanja uspostavljene Službe može se promijeniti u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Grad traži minimalno dva spasioca, a moraju biti stariji od 18 godina te imati završen tečaj za spasioca pri Službi spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa. Grad će osigurati obveznu osobnu opremu spasioca te opremu i sredstva za pružanje prve pomoći. U Proračunu Grada Vinkovaca za 2020. godinu planirana su financijska sredstva u iznosu od 35 tisuća kuna za organizaciju Službe spašavanja života na vodi.

Poziv možete pronaći ovdje.