Grad Vukovar od danas vlasnik sportskog doma i stadiona u Borovu Naselju

0
603
Foto: Hrvatski Radio Vukovar

Sportski dom u Vukovaru površine površine 475 m² i sportskog igrališta površine 25 707 m² dobio je svog novog vlasnika. Tako će od danas Grad Vukovar moći upravljati namjenom ove imovine koja je devastirana još od rata.

Ugovor o darovanju nekretnina potpisao je ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju Milan Plećaš s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom koji je naglasio važnost ove nekretnine koja će se konačno moći privesti svrsi.

„Riječ je o nekretnini koja je poprilično devastirana još od rata i cilj nam je upravo taj dio grada obnoviti i privesti svrsi odnosno sportskoj namjeni koju je imao i nekada“, istaknuo je Penava te naglasio kako će trebati jako puno sredstava kako bi se taj stadion vratio u život i dobio svoju funkciju sportskoga objekta. Ovim činom došlo je do promjene titulara vlasništva čime će Grad Vukovar moći upravljati ovom imovinom i njenom namjenom.

Potpisivanju je nazočio i ministar državne imovine Mario Banožić koji je ovom prilikom istaknuo:

„Ministarstvo državne imovine temeljem Zakona o pravima državne imovine  je do sada s Vukovarsko-srijemskom županijom, odnosno jedinicama lokalne samouprave  potpisalo 16 ugovora o darovanju ukupne vrijednosti 147 milijuna kuna. Tu je i 11 tabuliranih izjava i 15 ugovora po drugim osnovama“, istaknuo je Banožić dodavši kako je vrijednost sportskog igrališta i sportskog doma koji je danas darovan gradu Vukovaru 4,1 milijun kuna.