Na željezničkoj pruzi u Mirkovcima u Željezničkoj ulici, jučer oko 17 sati, nepoznati počinitelji na tračnice su položili prometni znak i betonski poklopac kanalizacijskog otvora. Osim što je pričinjena materijalna šteta mogla je nastati i željeznička nesreća, kojom bi se ugrozili ljudski životi, javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Nadalje napominju i da je osoba koja je željela ostati anonimna, tijekom proteklog vikenda, dragovoljno predala veću količinu minsko-eksplozivnih tvari, koje je pronašla prilikom čišćenja pomoćnih prostorija uz obiteljsku kuću. Policija je tako izuzela 18 ručnih bombi, 3,7 kilograma vojnog eksploziva TNT, 31 improviziranu bombu, vježbovnu minu, 300 metara detonacijskog štapina, šest upaljača za mine te 9 kilograma eksploziva amonal.

Također, osoba koja je željela ostati anonimna, 23. listopada, u službenim prostorijama policije u Vinkovcima, dragovoljno je predala 92 komada puščanog streljiva.

U Ivankovu je pak, za vrijeme čišćenja potkrovlja, muška osoba pronašla četiri ručne bombe.

Preuzeta minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja. Iz policije podsjećaju građane kako je preventivna akcija Manje oružja, manje tragedija i dalje u tijeku, stoga pozivaju sve građane koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije. Upozoravaju da oružja koja građani namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju. Policija upozorava građane da budu oprezni te da pronađene predmete, koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne uklanjaju sami, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, ali i dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.

U subotu, 26. listopada, oko 19,15 sati, 59-godišnjak iz Privlake, upravljao je biciklom, krećući se kolnikom ulice J. Kozarca u Privlaci. U jednom trenutku izgubio je nadzor nad biciklom te sletio u odvodni kanal. 59-godišnjak je teže ozlijeđen. Jučer, 27. listopada, oko 12,30 sati, 82-godišnjak iz Gradišta, kretao se biciklom kolnikom ulice B. Radića u Gradištu. U jednom trenutku izgubio je nadzor na biciklom, skrenuo u suprotnu prometnu traku u trenutku kada je 82-godišnjaka obilazilo osobno vozilo VW Passat, županjskih registracijskih oznaka, koje se kretalo iza 82-godišnjaka. Uslijed udara i pada na kolnik, 82-godišnjak je teže ozlijeđen. Vozač osobnog vozila, 46-godišnjak iz Gradišta nije ozlijeđen, no lakše je ozlijeđeno maloljetno dijete, putnik u vozilu. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi vozača osobnog vozila, no utvrđeno je kako je upravljao vozilom s vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.