32 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Građevinski materijal za obitelj Kopčić

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje provodi aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, odnosno na području posebne državne skrbi provodi program stambenog zbrinjavanja.

Dio tog programa je 7-eročlana obitelj Kopčić iz Mirkovaca. Naime, ova velika obitelj je postala dio programa za dodjelu građevinskog materijala i u prvoj etapi im je dodijeljeno materijala u visini iznosa oko 50 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta oko 110 tisuća kuna. Nakon završene projektne dokumentacije i potpisanog ugovora, radovi na novoj kući su počeli i useljenje u novu kuću moglo bi biti već tijekom ove godine.

Obitelj i radove na kući danas je obišao i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je izrazio zadovoljstvo ovim programom te pozitivnim provođenjem demografske politike. ”Drago mi je da će jedna ovako velika obitelj dobiti svoj krov nad glavom. Ovo je prilika da potaknemo Vladu i središnji ured da još intenzivnije rade na tome jer svako zadržavanje obitelji da ovdje rade i žive, znak je dobro provedene demografske politike. Obitelji želim da uživaju u novom objektu i da u budućnosti obiđemo što više ovakvih obitelji, a mi kao Grad ćemo, zajedno sa središnjim uredom, intenzivno raditi na tome”, istaknuo je gradonačelnik.

U zadnje tri godine je na području županije isporučeno oko 170 građevinskog materijala, a ove godine je planirano oko 32 kompleta građevinskog materijala. Ove godine će u programu dodjele građevinskog materijala biti zbrinute 32 obitelji. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno