25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Gradonačelnica Iloka napala ravnateljicu muzeja?

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Jučer, 29. ožujka u 14,30 sati policija je telefonom zaprimila dojavu o sukobu između 40-godišnjakinje i 45-godišnjakinje u muzeju u ulici Šetalište o. Mladena Barbarića u Iloku. Riječ je, kako naknadno saznajemo, o gradonačelnici Marini Budimir te ravnateljici Muzeja Grada Iloka Maji Barić.

Kako piše Glas Slavonije, gradonačelnica je ravnateljicu navodno uhvatila za lice i odgurnula na zid. Pozvali su i policiju, a glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je da je policija zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Muzeju grada Iloka te su policajci izašli na teren radi utvrđivanja činjenica.

“U događaju nisu utvrđeni elementi prekršaja protiv javnog reda i mira”, priopćila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska napomenuvši kako je 40-godišnjakinja zatražila medicinsku pomoć u vukovarskoj bolnici, a o svim utvrđenim okolnostima policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće na meritornu odluku.

Maja Barić se, piše Glas Slavonije, u utorak vratila na posao nakon višemjesečnog izbivanja, jer je Marina Budimir 9. lipnja prošle godine razriješila Barić dužnosti ravnatelja, samovoljno i bez potpore Gradskog vijeća Iloka. Upravni sud u Osijeku poništio je 21. siječnja ove godine rješenje Grada Iloka o razrješenju Maje Barić (bez prava na žalbu), a potom je Gradsko vijeće Iloka usvojilo zaključak kojim Upravnom vijeću Muzeja grada Iloka nalaže žurno razrješenje v. d. ravnatelja te ustanove.

O tomu što se dogodilo u Muzeju kada su Budimir i Barić ostale same u uredu, može se za sada samo nagađati. Marina Budimir je iznijela svoju verziju događaja, navevši kako joj je v. d. ravnateljice muzeja plačući došla rekavši kako Maja Barić sjedi na mjestu ravnateljice i ne da joj pečat kako bi se mogla pečatirati dokumentacija vezana uz refundaciju bolovanja.

“Kada sam došla u Muzej, dala je pečat i potom je v. d. ravnateljice napustila prostoriju. Kratko sam se zadržala u uredu i rekla joj da mi je drago što se vratila, ali da se nadam kako će odgovarati za sav cirkus koji se događa s našim muzejom. Počela je galamiti da iziđem iz ureda i kada sam izišla u predvorje, rekla mi je ‘vi ste me prije mobingirali i sada ste me uhvatili za lice’. Okrenula sam se i začuđeno je pitala o čemu govori”, rekla je Budimir.

Dodala da, kada je skinula zaštitnu masku s lica Barić, nije vidjela nikakve tragove na njezinu licu. Budimir tvrdi kako je potom otišla iz muzeja te na izlazu srela dvije žene, kojima je rekla kako ne može povjerovati da je Maji Barić palo na pamet optužiti ju za fizički napad, odnosno hvatanje za lice.

O radnoj atmosferi u Gradu Iloku najbolje govore riječi predsjednice Gradskog vijeća Iloka Renate Banožić, koja je na posljednjoj sjednici tog tijela navela da je djelatnicima Grada zabranjeno komunicirati s Barić i nije joj jasno kako će pripremati sjednice ako oni s kojima treba surađivati s njom ne smiju razgovarati, piše Glas Slavonije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno