4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Gradonačelnik Bosančić: Današnji izbori važni su za lokalnu zajednicu i pozivam sve da izađu na birališta

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Jutros u 7 sati u Vinkovcima su otvorena birališta u mjesnim odborima i u zgradi gradske uprave.

Do 19 sati svi građani Vinkovaca na izborima za mjesnu samoupravu imaju priliku birati vijeća svojih mjesnih odbora, a na izborima za nacionalne manjine mađarska nacionalna manjina bira svoga predstavnika, a srpska nacionalna manjina svoje vijeće.

Jutros na biralište u svom kvartu izašao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te glasovao za Vijeće Mjesnog odbora “Centar”.Demokracija zahtijeva ovakve dane, zahtijeva da odvojimo nekoliko minuta, izađemo na naša biračka mjesta i glasamo. Damo potporu svojim susjedima, damo potporu onima koji će kroz mjesne odbore pokušati učiniti da se svaki mjesni odbor kroz naredne četiri godine kvalitetnije komunalno opremi, da grad bude napredniji, da i mi u gradskoj upravi budemo bolji jer je na određeni način svaki mjesni odbor naš korektiv. S nacionalnim manjinama, njihovim predstavnicima ili vijećima, dobivamo vrijednost kroz multikulturalnost, dobivamo bogatije društvo oplemenjeno njihovom tradicijom i onim što oni donose. Zato naš grad i je ovako lijep i otvoren za sve  kako bi svi zajedno stvarali bolje i kvalitetnije društvo unutar  grada Vinkovaca”, istaknuo je Ivan Bosančić.

Iako dosadašnja praksa pokazuje da odaziv na ove izbore nije prevelik, gradonačelnik Bosančić istaknuo je da su oni važni za lokalnu zajednicu te pozvao građane da se odazovu u što većem broju.

“Pozivam sve da izađu na birališta jer kroz veći odaziv dobivamo kvalitetnije mjesne odbore i dobivamo angažiranije ljude u naredne četiri godine”, istaknuo je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno