Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava danas je hrpom neistina ocijenio napise u dijelu medija da zbog njegove opstrukcije kasne radovi na obnovi vukovarskog Vodotornja, ističući da radovi kasne zbog stanja operative i grešaka na projektu.

Radovi na vukovarskom Vodotornju trebali su biti završeni do ovogodišnjega Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, no daleko su od završetka, a Penava ocjenjuje da bi Vodotoranj, za čiju je obnovu osigurano oko 39 milijuna kuna, mogao biti završen do idućega Dana sjećanja.

Istaknuo je da radovi kasne zbog stanja operative i grešaka na projektu, te odbacio prozivke da je dovedena u pitanje transparentnost raspolaganja prikupljenim novcem za obnovu.

“Nakon glavnog projekta naručili smo i izvedbeni projekt kao još jedan razrađeniji, građevinsko-arhitektonski, a to smo tražili upravo da bi bili transparentni i mogli govoriti o rokovima obnove i cijeni.“, rekao je Penava.

Istaknuo je kako je riječ o kompliciranom zahvatu obnove, te da je bilo poznato da će neke stavke zahtijevati “određene izmjene koje projektant realno nije mogao sagledati, primjerice poroznost same betonske strukture”.