18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Gradska knjižnica Vinkovci: Predstavljena knjiga “25 dana” Anamarije Tenđere

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Anamarija Tenđera za sebe kaže kako je rođena u kraljevskom gradu Kninu, ali još kao mala djevojčica došla je u Vinkovce i danas je dušom i srcem Vinkovčanka. Zato je i htjela da prva promocija njezine prve knjige bude upravo u Vinkovcima. Tako je večeras u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci i predstavljena njezina knjiga zanimljivoga naslova “25 dana”, a po mnogo čemu zanimljiv je i njezin sadržaj. Knjiga govori o tinejdžerici koja se kroz 25 dana do maturalne večeri prisjeća svega što je prošla kroz bolest koja se naziva shizofrenija.

“Knjiga govori o duševnoj boli jedne tinejdžerice koja prolazi kroz život susrećući se i s uobičajenim problemima za tu dob i s problemima koji su možda nešto malo drugačije prirode”, istaknula je Anamarija Tenđera.

Danas 20-godišnjakinja za sebe kaže kako je pisala još tijekom osnovnoškolskih dana. “Pisala sam kratke citate, priče, pjesmice. Vremenom sam jednostavno poželjela da to postane nešto više. Tako sam došla na ideju da napišem knjigu i tako je nastala ova knjiga koja je zapravo polubiografski roman. Moju tinejdžericu muči anksioznost, muče ju ljudi, muči ju nepravda, muče ju krivi stavovi, vršnjaci i problemi u školi, a sve se na kraju skupi u jednu cjelinu i postane nemoguće”, istaknula je Anamarija dodajući kako oni koji žele doznati kroz što sve njezina junakinja prolazi i kako knjiga završava, knjigu moraju i pročitati, a njezina je poruka svim mladim ljudima, bez obzira s kojom se vrstom problema suoče, da ne odustaju od sebe.

Upravo to učinila je i Anamarija, koja je s knjigom “25 dana” zatvorila jedno poglavlje svoga života i krenula dalje. Sada uživa pišući novu knjigu ljubavne tematike koja na humorističan način govori o djevojci koja se odlučuje između dva mladića.

Na večerašnjem predstavljanju knjige “25 dana” nazočne je uvodno pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić, a razgovor s autoricom vodila je knjižničarka Blanka Bazina Vranić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno