19 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Gradsko groblje za blagdan Svih svetih uređeno i 1999.

Više od autora

- vl promo-

Uoči Svih svetih i Dušnog dana, obitelji uređuju grobove svojih najmilijih, a za duše dragih pokojnika mole duboko. I ove su godine uređena gradska groblja, a kako pronalazimo u arhivi Vinkovačkog lista, to su učinili i 1999. godine.

Naime, bile su postavljene nove košare za smeće, orezano je zelenilo, na jednom su dijelu asfaltirali staze, što ukazuje na povećanu briga u vrijeme ovoga blagdana.

„Imamo stalno zaposlenog djelatnika koji isključivo radi na tom dijelu te vrtlara koji brine o održavanju zelenila. Veliku pomoć u održavanju prije blagdana pružili su i sami građani. Prostor na kojemu su pokopani hrvatski branitelji još nije u potpunosti uređen, a predstoji sadnja još nekih vrsta zelenila”, rekao je u razgovoru s Milkom Vidom tadašnji rukovoditelj vinkovačkih groblja i pogreb trgovine koji posluju u okviru Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Albert Friedrich.Građane je tada posebno zanimalo kad će prostor groblja, kao što je onaj na kojemu su pokopani hrvatski branitelji biti opremljen vodom, na što je odgovoreno kako je voda trebala biti provedena za blagdan Svih svetih, ali to se nije dogodilo.

Groblje se prostire na površini od 53 tisuće četvornih metara s oko 12 tisuća grobova, a ozbiljno su razmišljali o proširenju prije četiri godine, iako je to ostalo samo na planovima, rekao je Friedrich.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno