15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

SINGL TJEDNA: Greta Van Fleet – From The Fires [EP] (2017.)

Više od autora

- vl promo-Nakon što su se predstavili singlom ‘Highway Tune’ te EP izdanjem ‘Black Smoke Rising’, braća Josh (vokal), Jake (gitara) i Sam Kiszka (bass) te njihov najbolji prijatelj Danny Wagner (bubnjevi) predstavljaju dvostruko EP izdanje ‘From The Fires’ (Republic / Lava. / Universal Music).

Novi EP sadrži četiri pjesme koje smo imali prilike čuti i na debi EP izdanju, ali i dvije potpuno nove autorske pjesme, kao i dvije obrade – pjesmu ‘A Change Is Gonna Come’ Sama Cookea te ‘Meet On The Ledge’ folk-rock benda Fairport Convention. Četiri nove pjesme snimane su u Rust Belt studiju u Detroitu, a produkciju, baš kao i za debi EP izdanje, potpisuju Al Sutton i Marlon Young, najpoznatiji po svom radu s Kid Rockom.

Najveći utjecaj na smjer glazbe ovog mladog energičnog kvarteta imali su izvođači kao što su Jimi Hendrix, The Who, ali i Čajkovski. Iako imaju objavljen samo jedan videospot, i to za već spomenuti singl ‘Highway Tune’, brojka od 4,7 milijuna YouTube/VEVO pregleda dovoljno govori o popularnosti benda.
Momci su bend oformili 2012. godine, smješteni su u Michiganu, a ime benda odabrali su na prijedlog djeda, čija se prijateljica tako zove. Zanimljivo je da je Greta i sama nekoć bila član benda te joj je iznimno drago što su se odlučili baš za njeno ime. Jake kaže kako pjesme pišu od kada su on i brat blizanac Josh imali 16 godina, a mlađi brat Sam te njegov prijatelj Danny 13 godina.

Greta Van Fleet: Jake Kiszka, Danny Wagner, Josh Kiszka, Sam Kiszka

Dvostruko EP izdanje ‘From The Fires’ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.

Izdavač: Republic / Lava. / Universal, 2017.

HIGHWAY TUNE [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno