13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Gretta za novi singl izbacila svoj prvu obradu u karijeri – pjesmu Kud plovi ovaj brod

Više od autora

- vl promo-Bilo je potrebno čak pet studijskih albuma i gotovo petnaest godina karijere da zagrebački rock kvartet Gretta objavi svoju prvu obradu – legendarnu pjesmu “Kud plovi ovaj brod”, najpoznatiju u izvedbi Radojke Šverko.

Zašto su odabrali upravo ovu pjesmu, objasnio je frontmen Grette Tomislav Čubek Chubi: “Prije par godina obradili smo ovu pjesmu u svrhu nastupa na urbanoj rock večeri koja se održavala u sklopu Splitskog festivala. To je pjesma koja se svima u bendu sviđala pa je izbor nekako bio logičan i obradili smo je u našem alternativnijem stilu. Obrada je bila odlično prihvaćena na tom nastupu te smo je počeli izvoditi i na nekim našim koncertima i svaki put bi dobro prošla. Pjesmu smo zatim snimili u studiju kada smo snimali zadnji album “Gravitacija” (Aquarius / Spona) čisto za “svoj gušt” te nije ni bila u planu da je objavimo. Na nagovor prijatelja, fanova i diskografa koji su čuli pjesmu, promijenili smo mišljenje i nadamo se da će se i vama pjesma svidjeti barem podjednako kao publici na nastupima uživo.”.

Autor glazbe je Arsen Dedić, stihove je napisao Esad Arnautalić, aranžman je napravila Gretta, a za glazbenu produkciju i mastering je zaslužan Srđan Sekulović Skansi.

Gretta iza sebe ima pet studijskih albuma (Fanatik, 2008., Vidim što vidim, 2010., Kreteni, 2012., Boje i mirisi, 2015., Gravitacja, 2018.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova, održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama) te samostalan koncert pred ispunjenim velikim pogonom zagrebačke Tvornice kulture.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno