Policijska uprava vukovarsko-srijemska javlja kako je u vremenu od 22 sata 29. travnja do 22 sata 3. svibnja, zaprimila sedam dojava o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili sedam kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten državni inspektorat.

Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 218 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 75 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 29. travnja do 22 sata 3. svibnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili osam kršenja mjera iz spomenute Odluke.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 617 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Iz policije napominju kako je tijekom zajedničkog druženja 1. svibnja oko 1,50 sati, na terasi obiteljske kuće u Ulici Ivana Zajca u Jarmini, došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između 30-godišnjaka i 25-godišnjaka, oba iz Jarmine. Uslijed sukoba, 25-godišnjak je, pod utjecajem alkohola (1,60 g/kg), razbio staklenu bocu o glavu 30-godišnjaku te mu grlićem razbijene boce zadao reznu ranu na vratu duljine 12 cm. Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije pružili su 30-godišnjaku prvu pomoć te ga prevezli u OŽB Vinkovci.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je 2. svibnja, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo „Ubojstvo“ u pokušaju, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policijski službenici su prikupljenim saznanjima i izvršenim očevidom utvrdili kako je 47-godišnjak iz Ivankova, 3. svibnja oko 13,45 sati, utegom za vježbanje razbio stražnja vjetrobranska stakla na tri osobna automobila vinkovačkih registracijskih oznaka u Kolodvorskoj ulici u Ivankovu te se potom zaključao u kuću. S obzirom da je na mjestu događaja uočena krv i da 47-godišnjak nije odgovarao na pozive policijskih službenika, policijski službenici su uz pomoć pripadnika DVD Ivankovo ušli u njegovu obiteljsku kuću gdje su ga zatekli, te ga, nakon ukazane liječničke pomoći, priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 31-godišnjak iz Ivankova i 35-godišnjak iz Jarmine zajedno i po prethodnom dogovoru počinili kazneno djelo teške krađe u vikend kuću u Ivankovu u Gundulićevoj ulici na štetu 58-godišnjaka te tom prilikom otuđili motokultivator, kanister s gorivom i vapno. Također, utvrđena je sumnja kako je spomenuti 31-godišnjak iz Ivankova sam počinio kazneno djelo teške krađe u vikend kuću 57-godišnjaka u istoj ulici u Ivankovu i otuđio alat, zračnu pušku i alkoholna pića.

Otuđeni predmeti, pronađeni pretragama domova i drugih prostorija te osobnog automobila temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, vraćeni su vlasnicima. Uz kaznene prijave, 31-godišnjak i 35-godišnjak su 30. travnja predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Nuštar, Vinkovci-2, Vukovar-2, granični prijelaz Bajakovo, Stari Mikanovci), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (državna cesta Vinkovci-Županja) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala (Ilok).

Protiv 21-godišnjeg vozača iz Iloka koji je 2. svibnja oko 2,25 sati, upravljajući osobnim automobilom „Opel Astra“ vukovarskih registracijskih oznaka nerazvrstanom cestom uz rijeku Dunav u Iloku, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, sletio s asfaltirane površine u rijeku, a prilikom čega je smrtno stradao suvozač, 21-godišnjak iz Bapske, podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom predmetu“.