Foto: Hrvoje Zalukar i Nina Đurđević
Vinkovački Centar kulture Walkow je koncert atraktivne Like Kolorado prvobitno najavio za 9. svibnja, no zbog pandemije Corona virusa, hvala Bogu, happening nije trajno odgođen već samo mijenja termin. A taj novi termin je iduća subota 20. lipnja, s početkom u 22:00 sata.
Lika Kolorado, predvođeni glazbenikom i glumcem Filipom Riđičkim, u Vinkovce, u Centar kulture Walkow stižu kako bi promovirali ovogodišnji album “Kontura” (Classic Records), s kojeg su se već istaknuli singlovi poput “Sigurno”, “Gospođa” i “Spasoje” a siguran sam da će nam odsvirati i niz pjesama s iznimno hvaljenog debi albuma “Smiješ zaurlat” (Classic Records, 2018.).
“Kontura je jednostavno bezgrešno skockan album odličnog banda na kojeg svakako valja računati kao vraški važno pojačanje na domaćoj rock sceni”, istaknu je Zlatko Gall, dok Anđelu Jurkasu bend na novom albumu zvuči odraslije i glazbeno zrelije. “Nastavljači pipsovske tradicije kvartovskog ZG rocka s lirskim art pretenzijama na drugom albumu zvuče zrelije i odrastanje odrađuju po rocknroll peesu”, kaže Jurkas.
Godine 2018. otvoreno je jedno važno poglavlje u radu benda, objavili su prvijenac “Smiješ zaurlat”. Skoro dvije godine poslije, to se poglavlje zatvara i ujedno nastavlja, novim izdanjem “Kontura” u izdanju Classic Recordsa. I to s jedanaest novih pjesama kojima Lika Kolorado nastavlja crtati obrise vlastitog (kvalitetnog) rada. Članovi benda samo su malo stariji, ali isti: talentirana Ana Jelić na basu, ujedno i protagonistica videospota “Spasoje”, za bubnjevima je Pavle Gulić, još jedan talentirani (i prilično zaposleni) glazbenik, gitarist Vanja Senčar  koji je i na ovom albumu pokazao da itekako zna uglazbiti sve ono što frontmen i autor Filip Riđički napiše i da su vraški dobar tandem. Svojevrsni peti član benda je producent Srđan Sekulović Skansi, višestruki dobitnik Porina i suradnik brojnih bitnih glazbenika ovih prostora u čijem se NLO studiju album “kuhao” nekoliko mjeseci.
Lika Kolorado na svom prvom koncertu u Centru kulture Walkow u subotu 20. lipnja s početkom u 22:00 sata.