- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Menart press
Nakon singlova “Led” i “Tvoj dlan” grupa Pacifik se vraća s novim singlom i spotom naslovljenim “Prazne godine”.
Sve tri pjesme naći će se na digitalnom EP izdanju koje će izaći slijedeće godine, a koje se ustvari  nadovezuju na prvi album grupe Pacifik “Susret” (Menart) koji je objavljen 2015. godine.
Pacifik, odnosno kantautor Željko Markuš, nastavlja izabranim glazbenim smjerom, koji sam definira kao “rock americana”, a čini se da se i pjesma “Prazne godine”, čiji je autor i skladatelj, tematski  dobro uklapa u sadašnju, globalnu, fizičku i mentalnu tjeskobu:
“Pjesma je osobna, namjerno iz prvog lica mada je tema opća, a to je suočavanje sa činjenicom da nam je život donio puno “praznih godina”. Godina iz kojih nemamo vrijedna sjećanja ili još gore imamo sjećanja koja potiskujemo. Čini mi se da puno mojih vršnjaka nije uspjelo ostvariti neke svoje snove i ambicije. Ni ja se ne osjećam ostvareno pa je ovo neka vrsta proispitivanja…”, iskren je Željko Markuš i nastavlja: “Spot je radio Miodrag Ilić kao i većinu spotova za Pacifik (“Kap”, “Led” …) što reći osim da se dobro razumijemo, lijepo radimo …”
Proljetos je Željko Markuš napravio glazbeni eksperiment u saradnji sa Branislavom Jokovićem Banom, kada su zajedno uradili obradu Pacifikove skladbe “Led”. Ova suradnja bacila je potpuno drugo svjetlo na ovu pjesmu, čiji spot možete pogledati OVDJE.   Oboje su najavili i novu saradnju u skorijoj budućnosti.
Buduće digitalno EP izdanje Pacifik će zaokružiti, još jednom pjesmom, koju će objaviti  početkom slijedeće godine, a u pitanju je obrada  grupe Kristali, čiji je Željko ko-osnivač.