12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Grupa Vienna objavila svoj prvi singl pod nazivom Još jednu noć

Više od autora

- vl promo-

“Još jednu noć” prva je u nizu skladbi kojima se Viena predstavlja kao novi bend na hrvatskoj glazbenoj sceni. Najava je to njihovog prvog  albuma imena “Mea Culpa”. Članovi banda afirmirani su glazbenici prisutni na sceni već godinama, a sada su se okupili pod imenom Viena.

“Još jednu noć” je i prva skladba koju kao kantautor stvara i potpisuje Daniel Crnošija. Tekst pjesme, koji je protkan dozom ironije, ogledalo je proživljene priče autora. Tematski pjesma je posvećena vječnoj umjetničkoj inspiraciji – ljubavi. Sjećanje na ljubavni susret u fatalnoj noći koja zauvijek ostaje zapisana u emocionalnom sjećanju, priča je koju nam na jedinstveni način donosi Viena.

VIENA, 2017. / Photo: Borna Elwazir

Pjesma je snimana  i miksana u tri različita studija kroz više od godinu dana. Sve je počelo u studiju Fun House (benda Jinx) gdje je snimana live ‘podloga’ u kojoj su sudjelovali brojni studijski glazbenici na inicijativu producenta Miroslava Lesića. Ideja je bila pokušati proizvesti i prenijeti što više specifične bendovske energije koju je uobičajeno osjetiti prilikom žive svirke. Snimanje je nastavljeno u tonskom studiju Hacijenda, a  zatim u Pulskom studiju bivše vojarne Rojc gdje autor Danijel Crnošija ostvaruje suradnju s koproducentom pjesme Feridom Hukićem – FecomBrunom Legovićem. Točka na i stavljena je u studiju Hacijenda gdje su i snimani završni lead i back vokali.

Videospot za pjesmu sniman je na više lokacija u Zagrebu kroz nekoliko dana. Ideja režisera spota bila je što vjernije vizualno približiti publici dojam onoga što proizlazi iz zvučne kulise i samog teksta pjesme “Još jednu noć”. Režiju potpisuje Eugen Slavik, a snimatelj je Borna Elwazir.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno