Dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena lagano se bude aktivnosti na otvorenom u našem gradu Vinkovci. U subotu 22. svibnja vinkovačka navijačka skupina Ultras organizira malonogometni turnir na gradskoj tržnici. Sve počinje u 10 sati kada će se crtati grafit na početku Anine ulice s lijeve strane, a sam turnir počinje u popodnevnom terminu od 16 sati.

Turnir se igra 3 na 3, a kotizacija po prijavljenoj ekipi je 100 kuna. „Gledat ćemo zajedno utakmicu Cibalia-Osijek 2 na projektoru koji ćemo montirati na platno, a sve će biti začinjeno druženjem, roštiljem i pivom, kako to već ide”, rekao nam je Hrvoje Popović. Nogomet će se igrati na centru tržnice, bit će doneseni mali golovi, a štandovi će poslužiti kao mantinela.

Dosad se prijavilo 20-ak ekipa koje će igrati na ispadanje, a Hrvoje Popović naglasio je kako se očekuje barem još minimalno toliko ekipa na subotnjem turniru. „Glavna svrha je da budemo zajedno kroz druženje na otvorenom jer se nadamo da će biti lijepo vrijeme, a uz to pogledat ćemo utakmicu i baciti „hakl” i mislim da nema boljeg načina kako provesti sunčanu subotu”, dodaje Popović. Budući da su i dalje na snazi propisane mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, turnir na tržnici odigrat će se sukladno navedenim mjerama. Dakle, turniru smiju nazočiti samo igrači bez gledatelja. Nadamo se kako će Ultrasi nakon subotnjeg popodneva i završetka „slavonskog derbija” imati puno razloga za zadovoljstvo te da Nebeskoplavi upisati i petu uzastopnu pobjedu u smiraju 2. HNL.