5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

HDZ na predstojeće lokalne izbore izlazi uz potporu šest koalicijskih partnera

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za župana i Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije danas su u Vukovaru potpisali HDZ, HNS-liberalni demokrati, HSU, BUZ, Demokratski HSS, HSP Dr. Ante Starčević i HSLS. “Riječ je o političkom sporazumu koji je rezultat naših međustranačkih razgovora u cilju podrške našem kandidatu za župana, Damiru Dekaniću i njegovom zamjeniku, Franji Oreškoviću. Na taj način smo zaokružili ovu priču i siguran sam da ćemo kao i dosadašnjih godina stvoriti zajedničku kandidacijsku listu i na taj način osvojiti dovoljan broj mandata u Županijskoj skupštini za stabilnu vlast”, kazao je predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić. Također je najavio kako će koalicija uskoro predstaviti i predizborni program.

“Siguran sam da će i ova suradnja biti dobra. Ovaj politički sporazum je sporazum koji nam svima daje određenu sigurnost da ćemo osvojiti većinu i moći provesti sve ono što smo zacrtali”, poručio je Banožić.

HDZ-ov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić zahvalio je na potpori koalicijskim partnerima rekavši kako potpisani koalicijski sporazum nije eksperiment već nešto će bi trebalo potrajati dugo vremena.

“Cilj nam je napraviti snažne pomake prema boljitku građana Vukovarsko-srijemske županije, a ova koalicija to jamči”, istaknuo je Damir Dekanić.

Kratko su govorili i predstavnici drugih stranaka potpisnica koalicijskog sporazuma uz zajedničku poruku kako je HDZ pobjednička stranka s kojom uspješno surađuju niz godina te kako su uvjereni u pobjedu koalicije na predstojećim izborima. Andrija Juzbašić iz HSS-a rekao je da samo žele nastaviti dobru suradnju koju su imali sa županom Božom Galićem, a Dekanića podržavaju jer se dokazao povlačenjem europskih sredstava kao načelnik Općine Andrijaševci. Mirko Jurišić iz HSP-a dr. Ante Starčević izjavio je da ne žele eksperimentirati te da će uz Dekanića biti sljedeća tri mandata kao što su to bili uz Galića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno