9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

“Hey You” prva je nova pjesma metal banda Disturbed nakon četiri godine

Više od autora

- vl promo-



Disturbed se vraćaju s novim singlom, “Hey You”, što je njihova prva nova autorska pjesma u posljednje četiri godine. Multiplatinasti metal bend također je otkrio da će kasnije ove godine objaviti novi album koji još nema ime.

Dok su Disturbed u prošlosti snimili zapažene obrade pjesama, uključujući njihovu hit verziju pjesme “The Sound of Silence” Simona & Garfunkela, u prvim sekundama nove pjesme vrlo je očito da nije riječ o obradi kultnog hita Pink Floyda koji nosi isto ime.

“Hey You” zvukom podsjeća na debitantski album Disturbeda iz 2000., “The Sickness”, a pjevač David Draiman isporučuje svoj prepoznatljivi staccato vokal preko razornog gitarskog rifa Dana Donegana. Refren otkriva melodičniju stranu Disturbeda, dok još uvijek zadržava snagu pjesme.

Vezano za poruku pjesme, Draiman je izjavio: “To je poziv na buđenje. Postali smo sami sebi najveći neprijatelji. Građanski diskurs je postao iznimka umjesto norme. Ljudi su se izgubili u ovisnosti o bijesu.”

Posljednji album Disturbeda bio je Evolution iz 2018., a samostalna obrada Stingove pjesme “If I Ever Lose My Faith In You” iz 2020. bila im je jedina nova snimka do “Hey You”. (izvor: ravnododna.com)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno