Foto: Greenwood stutio press
Frik iz kvarta predstavlja svoj 2. singl “Hit ili totalni šit” – pjesmu autoironičnog teksta i akustičnog folk ugođaja s primjesama neke Lou Reed-ovske minimalistike.
Snimljena je pod znalačkom dirigentskom palicom Antonina Šimića u Greenwood studiju gdje se već lagano kuhaju prve konture “Frikastog” albuma. Za glazbu je zaslužan Majsecov dobar prijatelj – i sam kantautor – Robert Kordić uz čiji je blagoslov i snimljena pjesma, a za gitarske atmosferilije Ivan Vidović Vida iz Retrodukcije i Tomislav Tonković Toto – Majsecov sudrug iz Mel Camina (popularni suprug kako ga zovu poslije jedne gramatičke omaške u najavi koncerta u Vinylu).
Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Mario Žilec, a slikanje tehnikom – “akril na friku” – mlada akademska slikarica i kiparica Mirna Savić.
O pjesmi i spotu Majsec besjedi: “Sjedili smo u Kordićevom kućnom studiju i, klasik, rokali po pivi. Odsvirao mi je svoju novu melodiju koja mi se toliko svidjela da je tekst iz mene doslovce izletio za manje od 15 minuta. Radi se o tome da nakon svih tih ratova sa samim sobom polako u tebi počne cvjetati svojevrsno pomirenje s činjenicom da mnoge stvari u životu ne idu baš onako kako si sanjario ili zacrtao. Upravo smo i u spotu bojama htjeli prikazati to šarenilo sna i ajmo reć’ njegovu nadobudnost, a crnom pozadinom s kojom se na kraju stapam taj često ravnodušan i/li maćehinski odgovor životnih okolnosti koje kao što i pjesma kaže “ometaju naš let” – a što je u ovom aktualnom korona ludilu nažalost ispalo i nehotice proročanski u znatno širem spektru od bavljenja samom muzikom od koje “nema para pa pa ra ra ra ra ra”.
“Za kraj bih htio spomenuti duhovitu reakciju moje frendice- izvrsne pjevačice i frontmenice “Mixed up Mary” Ane Lovrenčić – kad je na fejsu ugledala jednu moju fotku sa snimanja spota viknula je: “Van Gože gole kože!”. Pitam ja nju jel mogu to iskoristit, kaže ona: “Ma može Maja!”, a što također smatram prikladnim jer ionako u spotu izgledam ko stari Astek. Ono, Maje i Asteci, kužite ne, hm hm…”