17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Hladno pivo su krajem godine novom kompilacijom obilježili 30 godina postojanja

Više od autora

- vl promo-

Hladno Pivo, naš najbolji i najpopularniji punk rock bend obilježava 30 godina postojanja! Velika je to obljetnica, a oni su još uvijek iskreni i nabrijani kao i 1987. godine kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Hladno pivo je danas rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma i prvom kompilacijom najvećih hitova koja je od danas u prodaji – bend je odabrao 23 pjesme koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragaša – ušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija!

Pjesme Ne volim te, Šamar, Samo za taj osjećaj i Zimmer Frei slušat ćemo u novim verzijama, a nakon 14 godina glasovi, tonovi rasuti skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog Piva i neponovljive Josipe Lisac – Soundtrack za život! Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog piva koji sve ove godine odzvanjaju zagrebačkim ulicama. Svi tražimo tu pjesmu koja će nam biti štit i riječi kojima ćemo sjeći sve što nam smeta – ‘Soundtrack za život’ je zato tu, u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz Hladnog Piva u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog Piva sve ove godine!

Dvadeset i tri pjesme iz svih faza karijere – Pjevajte nešto ljubavno, Trening za umiranje, Politika, Pijan, Nije sve tako sivo, Pitala si me, Ezoterija, Na ovim prostorima – zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim i komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama. No, Hladno pivo nikad ne miruje – tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!


Popis pjesama: 1. Pjevajte nešto ljubavno / 2. Buba švabe / 3. Trening za umiranje / 4. Für Immer Punk / 5. Šank / 6. Ne volim te (Live Studio Session 2017.) / 7. Politika / 8. Bačkizagre stuhpa šeja / 9. Pijan / 10. Samo za taj osjećaj (New Version 2017.) / 11. Šamar (Live Studio Session 2017.) / 12. Zimmer Frei (New Version 2017.) / 13. Soundtrack za život [ft. Josipa Lisac] / 14. Konobar / 15. Nije sve tako sivo / 16. Sreća / 17. Pitala si me / 18. Superman / 19. Ezoterija / 20. Pravo ja / 21. Na ovim prostorima / 22. Firma / 23. Vjeruj u mene

Izdavač: Croatia Records, 2017.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno