-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Aplikacija za preračunavanje eura u kune u potpisu HNB-a

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

EuroHR nova je aplikacija uz pomoć koje građani mogu preračunati kune u eure i obratno pomoću kalkulatora za konverziju, a besplatna je i dostupna za Android i iPhone uređaje, izvijestili su iz Hrvatske narodne banke (HNB).

EuroHR je aplikacija koja, osim preračunavanja valuta, pomaže građanima pronaći odgovore na pitanja o zamjeni kune eurom. Putem aplikacije moguće je saznati i vijesti o uvođenju eura te glavne informacije o putujućoj izložbi Euro na kotačima.

Iz HNB-a su sami aplikaciju nazvali kalkulatorom za konverziju, a aplikacija i izgleda kao kalkulator. Razlika je ta što možete samo upisati iznos, a aplikacija izračunava koliko je to u eurima, odnosno u kunama, bez da vi morate množiti ili dijeliti sa 7.53. 


Aplikacija je izrađena u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom, koju provode vlada i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije. Aplikacija sadrži i pitalice i slikovni kviz uz koje se mogu naučiti činjenice o euru, kao novoj hrvatskoj valuti. Dostupna je na platformama Playstore i App Store. Za umirovljenike koji se ne služe internetom, postojat će kalkulatori za preračunavanje eura u kune.

Ana Knežević iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača jučer je sudjelovala na sastanku u HNB-u gdje su kalkulatori predstavljeni. “Oko 800 tisuća umirovljenika se ne služi ili se slabo služi internetom. Tim ljudima s najnižim primanjima je potrebno”, istaknula je i dodala kako će kalkulatori, njih 60 tisuća, biti podijeljeni kroz umirovljeničke organizacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno