Cibalija je s olakšanjem dočekala odluku HNS-a o prekidu drugoligaške nogometne sezone, a još više odluku kako nitko neće ispasti u niži rang natjecanja. Podsjetimo, Cibalija je uoči prekida prvenstva bila na posljednjem mjestu prvenstvene tablice i realno s malim izgledima za očuvanje drugoligaškog statusa.

Da li će Cibalija i sljedeće sezone biti drugoligaš ovisi i o tome da li će ishodovati potrebnu licencu. Trenutno se čeka, 20. svibnja, i odluku prvog stupnja o izdavanju licenci Hrvatskog nogometnog saveza za sezonu 2020/2021.

Ako ona bude pozitivna, vjerojatno će se krenuti i u rješavanje igračkog kadra. Neki potezi su po tom pitanju već povučeni te su se u Cibaliju zimus vratili Ivan Zgrablić, Ivan Baraban, Renato Kelić, Tomislav Čuljak i Filip Žderić kako bi pomogli klubu u očuvanju drugoligaškog statusa. Teško je vjerovati da će svi oni ostati do jeseni u klubu.

“Renato Kelić u lipnju odlazi na Tajland. Nakon što je zimus raskinuo ugovor s rumunjskom Universitateom iz Craiove, on je u Cibaliju došao doslovce besplatno proteklu polusezonu pomoći u nastojanju osiguranja opstanka. Isto tako i Silvio Anočić ima još uvijek godinu dana ugovora s talijanskom Romom. On je kod nas stigao spletom okolnosti. Moramo biti objektivni, po kvaliteti Anočić je prerastao naše okvire i vjerujem kako će to dokazati”, rekao je trener Cibalije Petar Tomić.

Poznata je želja stručnog stožera i trenera Tomića da okupi momčad čiju će okosinica biti domaći igrači, jer mišljenja je kako je u današnjoj situaciji to najjeftinija varijanta. “Igranje u drugoligaškoj konkurenciji je dobra osnova za stvaranje temelja, kao i za povratak Cibalije na stare staze stare slave, što bi i igračima moglo biti privlačno.”, rekao je Petar Tomić.