8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Hoćemo li konačno vidjeti Mandaraka i na filmskom platnu?!?

Više od autora

- vl promo-

f_mandrake_pokrenuli_sacha-baron-coen_ethan-coen_ST

Britanski glumac i komičar Sacha Baron Cohen će glumiti mađioničara Mandraka u filmu koji će režirati Ethan Cohen. Film će se raditi pod okriljem studija Warner Bros, a scenarij je djelo Davida i Janet Peoples, te scenariste animiranog hita ‘Mačak u čizmama’ Toma Wheelera. Etan Cohen je imao redateljski debi sa fimom ‘Get Hard’.

‘Mandrake The Magician’ je strip iz 1934. kojeg je kreirao Lee Falk i prati iluzionistu sa snažnim hipnotičkim moćima i željom da se bori protiv zla. Zajedno sa afričkim snagatorom i pomoćnikom Lotharom pobjeđivao je vanzemaljce, gangstere i razne negativce. A čak je imao i brata blizanca sa sličnim moćima, ali sa afinitetom prema djelima protiv zakona. Velikan italijanskog neorealizma Federico Fellini je pokušavao snimiti film o Mandraku šezdesetih godina prošlog stoljeća i to je ostalo samo na pokušaju.


U 2007. se trebala raditi verzija sa kojom su povezivani glumci Jonathan Rhys Meyers i Hayden Christensen; ni to se nije realiziralo. Prava na celuloidnu adaptaciju stripa o Madraku su tijkom godina prelazila iz jednog u drugi filmski studio, da bi na kraju 2012. konačno završila u Warner Brosu od kada se i radi na projektu. [Filmofil.ba]

VIDEO: MANDRAKE THE MAGICIAN TV (1954)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno