28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Hommage Stjepanu Podboju

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Građansko društvo Moji Vinkovci danas je organiziralo 166. Društveni ugodnik “Hommage Stjepanu Podboju”, nedavno preminulom župniku župe sv. Nikole Biskupa i glazbeniku s dva albuma duhovne glazbe. Stjepan Podboj postao je župnik župe Sv. Nikole biskupa u Vinkovcima 1997. godine gdje gradi novu župnu crkvu, Pastoralni centar i živu zajednicu, a ove godine imenovan je župnikom Župe sv. Vendelina opata u Jarmini. Nažalost teška bolest spriječila ga je u daljnjem služenju. Vlč. Stjepan Podboj preminuo je u subotu 22. kolovoza u 63. godini života u osječkoj bolnici.

Bio je poznat i po svom glazbenom daru, snimio je album s 18 pjesama. Na albumu “Pjesmom vam ljubav vraćam” iz 2013. godine velečasni Podboj je bio i izvršni producent, a naslovnicu je napravio Dubravko Mataković.

“Smrt velečasnog Podboja ostavila je vjernike njegove župe i sve njegove poznavatelje u velikoj tuzi. Njegov rad u župi, naročito s mladima nikada neće biti zaboravljen, ali imao je on i druge talente pa je izdao dva nosača zvuka na kojima mu je svesrdno pomagao producent i glazbenik iz Velike Gorice Dražen Pavin koji je večeras s nama. S nama su također i velečasni Stjepan Krekman i glazbenik Šima Jovanovac, kao i zbor župe sv Nikole Biskupa, tako da je ovo jedna izuzetno zanimljiva i dirljiva duhovno glazbena večer”, istaknula je ovom prigodom predsjednica društva Mirjana Pešec.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno