Popularni belgijski sastav karijeru je započeo prije skoro tri desetljeća, brzo se etablirajući kao jedno od najvećih imena trip-hop žanra. Osim u trip-hopu, dokazali su da se odlično snalaze u širokoj lepezi žanrova što su potvrdili i novim singlom.

Looking For Stars od prvog takta stvara sanjivu atmosferu nošenu jednostavnom, ali pamtljivom melodijom odsviranom na klaviru, dok do izražaja najviše dolazi Luka Cruysberghs – nova pjevačica grupe. Talentirana Luka nedavno je napunila tek 18 godina, a sastavu se pridružila prošle godine nakon što je pobijedila u belgijskoj inačici popularnog pjevačkog natjecanja The Voice. Tijekom natjecanja mentor joj je bio Alex Callier, jedan od članova Hooverphonica.

Hooverphonic, 2018. | Photo: Jan and Jorre | Universal Music promo

Singl se našao na istoimenom studijskom albumu “Looking For Stars”, koji je svjetlo dana ugledao krajem prošle godine. “Početna je ideja bila da u istoj godini objavimo tri albuma. Jedan je trebao biti inspiriran glazbom kakvu stvara Ennio Morricone, drugi smo zamislili kao trip-hop album, a treći kao pop album. Međutim, Luka nam je savjetovala da odaberemo najbolje pjesme za svaki od ta tri albuma i uvrstimo ih na jedno izdanje. Na samom sam početku bio skeptičan, no kasnije sam shvatio da to ima smisla. Neki od mojih najdražih albuma su oni čije su pjesme žanrovski raznovrsne.“, otkrio je Alex.

Sastav Hooverphonic osnovan je u Belgiji 1995. godine. Pažnju su na sebe skrenuli hitom “2 Wicky”, koji se našao na njihovom prvom studijskom albumu “A New Stereophonic Sound Spectacular”. Poseban uspjeh ostvarili su 2000. godine hitom “Mad About You”, koji se našao u brojnim filmovima i serijama. Njihov deseti studijski album “Looking For Stars” u Belgiji je postigao zlatnu nakladu, a na njemu su se našli singlovi poput “Romantic” i “Uptight”.