19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

Hortus je ime novog albuma Waitapua

Više od autora

- vl promo-


U istoimenom alegorijskom romanu međimurskog pisca, svjetskog putnika i antifašista Jože Horvata, Waitapu predstavlja nametnutu mitsku granicu između naravnog i nadnaravnog, koju se odvažni pojedinci usuđuju preći, krenuti u istraživanje nepoznatog i samim tim pomaknuti granice ljudskih saznanja i moći. ‘Hortus’ je drugi po redu dugosvirajući materijal čakovečkog dub benda Waitapu, te predstavlja promišljeni konceptualni album o putovanju na koje se bend otisnuo u potrazi za novim zvukom, dok ih put istovremeno vodi u obrnutom smjeru, izvoru i korijenima. Mireći i prožimajući suvremeno s tradicionalnim.

Susret zatamnjene psihodelije s motoričkim pulsom dovodi do izboja energije distorziranih gitara, koje lansiraju svijest u bespuća unutarnjeg svemira, a tijelo u šamanski trans. Inspiriran francuskim dubom, psihodeličnim rockom i modernom bass glazbom koliko i folklorom Međimurja (lat. Hortus Croatiae) i djelima Jože Horvata, ‘Hortus’ je prije svega za sve one koji su odvažni preći crtu.

Izdanje albuma zajedničkim snagama potpisuju tri nezavisne etikete: kanadska Ill In The Head, slovenska God Bless This Mess Records i PDV. Album je dostupan u LP/CD/Digital obliku.

… Crta određuje, naređuje, propisuje, zabranjuje … Ona proglašava što je dopustivo, što je grijeh, što nije, što smiješ, što ne smiješ… Oko nas svuda su crte, svuda su zapreke i zabrani…Kao obruči, sa svih nas strana stežu zakoni, a život se ne može razvijati, ljudsko društvo ne može napredovati ako se ne brišu crte, ako se ne mijenjaju zakoni! Da ljudi nisu prelazili, da nisu gazili crtu, gdje bismo mi još bili… – Joža Horvat –

TOOTH FAIRY [LIVE]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno