Multiplatinasti irski glazbenik Hozier, miljenik hrvatske publike, najavio je objavu iščekivanog novog studijskog albuma! Naslova “Wasteland, Baby!”, album će svjetlo dana ugledati 1. ožujka, a vijest o novom izdanju prati i objava nove pjesme – Almost (Sweet Music).

“Sretan sam što mogu najaviti svoj novi album. Nastajao je u posljednjih godinu dana i drago mi je što je konačno sve spremno da vam ga predstavim. Želim iskreno zahvaliti fanovima i svim slušateljima na kontinuiranoj podršci. Vidimo se uskoro i na turneji!”, izjavio je Andrew Hozier-Byrne, povodom objave detalja novog albuma.

Objavu novog albuma Hozier je dao naslutiti krajem prošle godine, kada je predstavio zamijećenu novu pjesmu “Nina Cried Power” i istoimeno EP izdanje. U spomenutoj pjesmi ostvario je suradnju s Grammyem nagrađenom soul/gospel glazbenicom Mavis Staples, dok je u radu na pjesmi sudjelovao i Booker T. Jones. “Pjesma je na mnogo načina zahvala umjetnicima 20. stoljeća i njihovoj ostavštvini – djelima koja nas i dalje inspiriraju. Mavis Staples također je jedna od njih, i bilo mi je ostvarenje snova surađivati s njom”, tada je otkrio 28-godišnji glazbenik.

Hozier, 2018. | Photo: Samantha Lopez | Universal Music press

Kako je već spomenuto, album “Wasteland, Baby!” bit će objavljen 1. ožujka, a nasljeđuje njegov iznimno uspješan album prvijenac “Hozier”, iz 2014. godine. Novo studijsko izdanje donosi ukupno 14 pjesama, među kojima su već ranije predstavljene “Nina Cried Power ft. Mavis Staples”, “Movement” i “Shrike” te netom objavljena “Almost (Sweet Music)”. Osim datuma objave i popisa pjesama, otkrivena je i naslovnica izdanja, a album je dostupan za prednaružbe i hrvatskim fanovima – digitalno putem Google Playa, a fizičko izdanje je moguće prednaručiti na službenom web-shopu.

Ovaj talentirani i cijenjeni glazbenik pažnju šire javnosti je zaplijenio svojim iznimno uspješnim singlom “Take Me To Church”, čija naklada danas nosi platinasti sjaj. Upravo mu je ta pjesma donijela Grammy nominaciju, s njom je osvojio Ivor Novello i BBC Music nagrade u kategoriji “Song Of The Year”, dok je debitantski album “Hozier” ostvario značajne digitalne brojke streamova, kao i fizičke prodaje.

Objavu novog albuma popratit će i velika svjetska turneja – za jesen je prednajavljen europski dio turneje, čiji konkretni datumi će biti otkriveni tijekom veljače.