7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

“Hrast” je ime novog spota grupe Koikoi! U radničkom limbu

Više od autora

- vl promo-

Beogradska indie-rock atrakcija Koikoi je za novi singl odabrala pjesmu “Hrast”, četvrti videospot sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma “Pozivi u stranu” (Moonlee Records), kojeg je u produkciji Vrabac Film snimio redatelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pjesmu “Hrast”, pratimo četvoro radnika (članove benda) koji kao duhovi tumaraju kroz distopijski zaboravljen i napušten Dom zdravlja.

Redatelj spota, Nikola Stojanović, objašnjava: “Kroz proces i obilaske lokacija, pronašli smo kontekst, koji bi u jednoj rečenici mogli sažeti: duhovi radnika su zarobljeni i besni što su napušteni i zaboravljeni.”

Koikoi: Hrast (spot), 2022 | foto: Mladen Teofilović

Koikoi komentiraju: “U “Hrastu” smo pokušali da dočaramo atmosferu među zaverenicima ili lovcima. U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vreme lagano ubrzava i tvrdih semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta.”


Nikola Stojanović dodaje: “Tekst “Hrasta” nas je inspirisao za “narativ” spota, koji je začudan, ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i, poziva na neku vrstu pobune. Intuicija nas je vodila, i slike su došle same od sebe, bez preteranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je odvela vizuelno u drugi pravac, a to su neonska svetla, dinamična, koja se menjaju u ritmu pesme i koja su u suprotnosti sa narativom.”

Producentska ekipa Vrabac filma zaokružuje: “Zaboravljeni radnici i rock’n’roll muzika, mrtvi, u bolnici, traže reanimaciju (i spas od zaborava)”.

Inače, Koikoi su nominirani među 15 finalista za Music Moves Europe Awards (prvi bend iz Srbije ikada), koje za najbolje nove bendove podjeljuje najveći evropski showcase festival Eurosonic Noorderslag u Groningenu, na kojem će Koikoi u četvrtak, 19.1.2023. nastupiti u kultnom klubu Vera. Pored nagrada koje dodjeljuje žiri, Koikoi su i u konkurenciji za nagradu publike. Zato pozivamo sve fanove benda da najkasnije do 5.1.2023. glasaju za Koikoi putem linka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno