U Bukureštu je upravo završio ždrijeb skupina za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine na kojem će nastupiti i Hrvatska reprezentacija. Svjetski doprvaci bili su smješteni u drugu jakosnu skupinu, a kako je ždrijeb poludirigiran unaprijed se znalo da će Vatreni igrati u jednoj od skupina u kojoj su nositelji Italija, Engleska, Njemačka ili Španjolska.

Hrvatska je izvučena u skupinu D s Engleskom i Češkom te pobjednikom play-offa Lige nacija B. Naime, u polufinalu se sastaju Srbija i Norveška te Škotska i Izrael, a najbolja momčad nakon tog play-offa ulazi u našu skupinu.

Iz svake skupine će dalje proći po dvije najbolje te četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Euro počinje 12. lipnja utakmicom Italije i Turske, a finale će se igrati 12. srpnja u Londonu. Hrvatska Euro započinje 14. lipnja utakmicom s Englezima na Wembleyju, pet dana kasnije igra protiv Češke u Glasgowu, a skupinu završava utakmicom protiv pobjednika play-offa Lige nacija 23. lipnja u Glasgowu.

EURO će dakle trajati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine, a UEFA je u čast 60. obljetnice održavanja prve europske smotre, odlučila da se ovo prvenstvo igra diljem Europe, točnije u čak 12 gradova u 12 zemalja.