32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Vinkovci u projektu – “My passion – my future”

Više od autora

- vl promo-

Prije dvije godine Erasmus+ obitelji priključila i OŠ “Antun Gustav Matoš”. Na projektu “My passion – my future”, koji je u posljednjoj godini izvođenja, a uz Hrvatsku sudjeluje Poljska, Španjolska i Grčka. Cilj projekta je podizanje motivacije učenika za učenjem engleskog jezika i pomoć u izgradnji povjerenja u jezične sposobnosti. Također, projektom se potiče učenike i nastavnike na korištenje moderne ICT tehnologije i digitalno opismenjavanje.

Učenici i učitelji su provodili brojne aktivnosti u kojima su koristili moderne informacijske i komunikacijske tehnologije uključujući platforme e-učenja za rad i suradnju na Internetu. Sve aktivnosti su bile usmjerene na podizanje kompetencija u engleskom jeziku i razvijanje sve četiri vještine.

“U okviru projekta učenici i učitelji su putovali na projektne sastanke u Španjolsku, Poljsku i Grčku, a danas smo im uzvratili gostoprimstvo. Ovo je naš četvrti susret, zadnji u ovom projekti u kojem naši učenici i učitelji svoje strasti prenose u svoju nastavu svojim učenicima, i stvaraju sebi predispozicije za budućnost i za ono što će oni sutra biti. Cilj je da se učenici i učitelji povežu i stvore nova iskustva. Upoznali smo učenike i učitelje iz partnerskih škola, stekli nove prijatelje i unaprijedili svoje komunikacijske kompetencije”, istaknuo je ovom prilikom Dario Dragun ravnatelj OŠ A. G. Matoš i jedan od koordinatora ovog projekta.


Ciljevi projekta su podizanje motivacije kod učenika za učenjem engleskog jezika i pomaganje u izgradnji povjerenja u njihove jezične sposobnosti, poticanje učenika i učitelja na korištenje moderne informacijske i komunikacijske tehnologije, uključujući platforme e-učenja za rad i suradnju na internetu – sustavno raditi na digitalnom opismenjavanju i poboljšanje ugleda i kvalitete nastave u školama kroz profesionalni razvoj učitelja i razmjenu iskustava obrazovanja temeljem zadaća projekta.

Danas smo ugostili učenike i njihove nastavnike iz tri zemlje, Poljske Španjolske i Grčke. Ovo je projekt gdje učenici i nastavnici razmjenjuje znanja i iskustva o načinu i vrsti školovanja. Nadamo se da će iz svih tih razmjena svi oni moći primijeniti znanja iz drugih zemalja. Pripremili smo im i prigodne poklone da se sjećaju svog putovanja u Hrvatsku, točnije, Vinkovce, jer svi već znaju da smo jako dobri domaćini”, dodao je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno