2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Hrvatska zajednica županija: Počast žrtvi Vukovara

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U povodu  Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. na  Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici  Hrvatske zajednice županija na čelu sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.
“Mi župani tradicionalno u Vukovaru odajemo počast žrtvama  stradalima u Domovinskom ratu 1991. Vukovar za cijelu Hrvatsku znači jedan ponos i veliku žrtvu, ne samo za obranu grada nego i cijele Republike Hrvatske. Svi smo svjesni da je žrtva Vukovara 1991. ugrađena u slobodu Hrvatske, jer da nije bilo Vukovara tko zna kako bi se završio Domovinski rat”, istaknuo je Nikola Dobroslavić.
“Podsjetio bih kako je ovo vrijeme obilježavanja stradanja i obližnjih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Bogdanovaca, Apševaca, Lipovca, ali se nekako sva bol i tuga slila u Vukovaru. S druge strane to je i ponos na herojsku obranu grada Vukovara i cijele Hrvatske”, kazao je Dražen Milinković, predsjednik Skupštine vukovarsko-srijemske županijske.
U izaslanstvu Hrvatske zajednice županija bili su predstavnici Dubrovačko-neretvanske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno