19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

Hrvatske blues snage, Dobri duh rock’n’rolla i Spona ponosno najavljuju 8th ZIBF-a

Više od autora

- vl promo-


Osmo izdanje ovogodišnjeg Zagreb International Blues Festivala (ZIBF) donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača! Već tradicionalno, održat će se i “koncert u gostima”, ove godine u pulskom klubu Rock Caffe a održat će se od 23. do 27. svibnja.

Specijalna poslastica ‘8th ZIBF-a’ je čovjek koji je učio svirati Jimija Hendrixa, koji je svirao s Williem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom, hodajuća blues legenda – Guitar Shorty!

Guitar Shorty će u Hrvatskoj održati dva nastupa – u petak, 26. svibnja u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Domaće blues snage nastupaju u iznimno jakom sastavu: u utorak, 23. svibnja u Hard Placeu, festival otvaraju BE HA VE, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover. Ta uvodna večer ‘8th ZIBF-a’ prigodno je nazvana ‘Play a blues for me – Tribute to Buha’, a tradicionalno je posvećena nikad prežaljenom Draženu Buhinu – Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala.

U srijedu, 24. svibnja u zagrebačkom klubu Mojo nastupit će Tomislav Goluban Trio, aktualni pobjednik Croatian Blues Challengea u obje kategorije i naš ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem svjetskom blues natjecanju – International Blues Challengeu u Memphisu.

Četvrtak, 25. svibanj je rezerviran za eksplozivnog vinkovačkog blueserea Igora Djekea i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, koji će svirati u Rockmarku. Petak nam donosi jedan novitet – prvi put u povijesti ZIBF-a održat će se radijski nastup uživo. Na Radio Studentu, u emisiji 3600 sekundi, s početkom u 20 sati čast da ‘probije led’ je pripala sastavu Mićo i Mačke.

Kad na sve to dodamo dva nastupa spektakularnog Guitar Shortyja, koji će svojim koncertima zatvoriti ovogodišnji Zagreb International Blues Festival, možemo s ponosom reći da Zagreb ima zajamčeno mjesto na europskoj blues mapi.

GUITAR SHORTY: HEY JOE [2012]

BE HA VE: MEAN WOMAN [2017]

TOMISLAV GOLUBAN: VLAK [2016]

HREPA: LET IT SLIDE [2016]

BEN DOVER: DOWN TO THE DOCTORS [2010]

HARP EXPLOSION: I FEEL [2011]

MIĆO I MAČKE: DRAGA [2013]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno