Zahtjev koji je prije nekoliko dana uputio PPD Zagreb i Zagrebački rukometni savez krovnoj kući hrvatskog rukometa urodio je plodom jer je jučer donesena odluka kako se sva natjecanja prvih i drugih rukometnih muških i ženskih liga obustavljaju odnosno odgađaju.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na svojoj 9. sjednici donio je odluku o zaustavljanju natjecanja do druge polovice svibnja, a procjena čelnih ljudi HRS-a je da bi se do tada sve igračice, igrači, stručni stožeri i svi ostali koji sudjeluju u natjecanju mogli procijepiti kako bi se riješili virusa koji je već odgađao rukometna natjecanja.

Nakon dugačke rasprave, odluka je prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Rukometni klub Nexe jedini je bio protiv ove odluke smatrajući da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova. Napravljen je i plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga koja bi s natjecanjem počela susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja.

Rukometaše Spačve nije pomazio ni ove godine ždrijeb u kupu jer su dobili najjačeg mogućeg protivnika PPD Zagreb s kojim će odmjeriti snage 19. svibnja. Nakon velike pobjede nad ekipom Bjelovara 2, trećom u prvenstvu, vinkovačke rukometašice pauziraju s odigravanjem svojih utakmica do 15. svibnja za kad je najavljen nastavak odigravanja prvenstvenih susreta drugih ženskih liga.

Između ostalog, na 9. sjednici HRS-a donesena je odluka da će novi pomoćnik izbornika Hrvoja Horvata biti Ivano Balić, dok je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je godinama uspješno radio u našičkom klubu.