15 C
Vinkovci
Četvrtak, 22. veljače 2024.

Hrvatski sokol Vinkovci: Mlađe juniorke srebrne na početku sezone

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Slavonskom Brodu je u subotu, 26. rujna održano 1. kolo 58. Kupa Slavonije i Baranje, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici – C program. Bilo je to prvo natjecanje ove godine u sportskoj gimnastici u regiji Istok, nakon zastoja zbog situacije s pandemijom.
„Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci održavao je treninge u dvorani samo od siječnja do polovine ožujka, te u lipnju, a od kolovoza do ovog natjecanja, djevojke su trenirale na dječjem igralištu, te odradile tri gostujuća treninga u dvorani GK Vukovar. U ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate”, ističu u GK „Hrvatski sokol”.
Na natjecanju su nastupile ukupno 74 gimnastičarke za polovicu manje nego prošle godine, iz 5 od 10 slavonskih klubova: iz Osijeka – GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Vukovara i Vinkovaca. Nastupile su u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i seniorki.
„U kategoriji kadetkinja imali smo jednu predstavnicu, Anu Božić, koja je osvojila 8. mjesto u konkurenciji 22 gimnastičarke. U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 14 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač, Luna Aničić, Helena Puce i Iva Rupčić bile su redom 10.,11.,12. i 14. Ekipno su osvojile srebro. U kategoriji juniorki nastupile su Ana Hemetek i Nora Horvat. Ana je bila odlična na 7. mjestu, a Nora je zauzela 18. mjesto u konkurenciji 19 gimnastičarki.  Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica”, ističu u klubu.
Do daljnjega, napominju na kraju, ostaje neizvjesno kada će klub ponovno trenirati u dvorani osnovnih škola I. G. Kovačića i J. Kozarca. „O počecima treninga za sve skupine izvijestit ćemo naše stare i nove članove putem medija na vrijeme”, poručuju iz GK „Hrvatski sokol” Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno