1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Gradonačelnik: Hvala na zajedništvu, sinoć smo ga ponovno pokazali

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Službeno obilježavanje Dana grada Vinkovaca o svetkovini zaštitnika i zagovornika sv. Ilije proroka počelo je polaganjem zajedničkog vijenca podno Spomen obilježjima hrvatskim braniteljima uz Bosut.

Brojne udruge i pojedinci, predstavnici Županije te gosti iz prijateljskog grada Kenzingena na čelu s gradonačelnikom Matthiasom Guderjanom, u zajedništvu s djelatnicima gradske uprave izrazili su zahvalnost za hrabrost, u ime svih Vinkovčana i Vinkovčanki, a kako bismo danas s ponosom slavili Dan grada, istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Posebno je pozdravio obitelji poginulih koji su, kako je rekao, tolike godine i Dane grada proveli bez njih, da bismo danas u miru i slobodi slavili sv. Iliju i Dan grada Vinkovaca.

„Uz sve ono što se do sada zbivalo, Vinkovci su liječili rane, popravljali grad i izgrađivali ga na čelu sa svim dosadašnjim gradonačelnicima koji su i danas ovdje. Ostala nam je jedna rana, a to je naša knjižnica, i zato mi je jako drago da ćemo u društvu onih koji vole Vinkovce otvoriti i pokazati taj naš vinkovački ponos, to vinkovačko zajedništvo i time simbolično ostaviti velike infrastrukturne štete Domovinskoga rata iza nas. Nikada nećemo o tome prestati govoriti, ali neka naša knjižnica bude početak novog zanosa gdje će nove generacije izrastati u nove pjesnike, inženjere, naš novi dnevni boravak grada, ishodište novih znanja unutar Vinkovaca”, poručio je.

Zahvalio je Bosančić svima za potporu i suradnju u proteklih godinu dana, ali i buduće vrijeme u svemu što se bude u zajedništvu stvaralo za nama najljepši grad na svijetu, rekao je.„Sinoć smo pokazali što znači zajedništvo i samo u par sati nakon nevrjemena, sve naše službe odradile su ogroman posao. Hvala njima i svim sugrađanima koji su odmah prepoznali problem, izašli na ulice i učinili grad ponovno neizmjerno lijepim za Dan grada”, istaknuo je vinkovački gradonačelnik ne propustivši naglasiti kako nas je sv. Ilija gromovnik sačuvao od većeg zla.

„Možda baš u ovome trenutku, na ovome mjestu trebamo razmisliti o našem gradu kako će izgledati u nekom budućem vremenu i što možemo sami učiniti kroz naš posao i svakodnevni život da nam grad bude ugodnije mjesto za život. A zašto? Zato što smo dužni ovim ljudima koji su stavili svoje živote na oltar Domovine i grada Vinkovaca. Zahvaljujući njihovoj žrtvi, žrtvi njihovih obitelji danas slavimo Dan grada i uživamo u njemu, odgajamo našu djecu, živimo, radimo, volimo ga i nazivamo ga najljepšim, zbog njih smo ponosni na naš grad, na našu zemlju. Zato dajmo i mi sebe jer puno je lakše u ovakvim mirnodopskim okolonostima djelovati i raditi za grad nego što su oni učinili u onom trenutku prikazujući vlastiti život za cijenu slobode danas”, zaključio je vinkovački gradonačelnik. Molitveni nagovor kao i svečanu misno slavlje u povodu Dana grada Vinkovaca za sve građane i one koji nisu više s nama predvodio je vlč. Dominik Nedeljković, župni vikar u crkvi sv. Euzebija i Poliona.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno