- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Šimun Šitum + Cover design: Mile Modić
Prema jedinstvenom mišljenju struke, glazbene kritike i publike, album “Škrinja” nesumnjivo je jedno od najboljih glazbenih ostvarenja prošle godine. Saša Antić kroz svoj alter ego Alejuandro Buendija isporučio nam je “soundtrack” pandemije, ali i više od toga.
“Škrinja” je u mnogočemu dokument vremena u kojem već neko vrijeme živimo, bespoštedna raščlamba na proste faktore našeg aktualnog društvenog trenutka kojem Saša ponekad surovim realizmom, ponekad alegorijom, a ponekad crnim humorom i duhovitim dosjetkama daje točnu (terminalnu?) dijagnozu. Sve skupa upakirano je u širokoj lepezi pokatkad i neočekivanih glazbenih stilova i ritmova u jedan savršeni val kojim surfamo slušajući album od uvodne “Dešperado” (ujedno i skorog budućeg singla), do zaključnog “Čepića”.
“Škrinja je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na par pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije.” – rekao je Saša povodom objave, albuma koji je od sada osim kao digitalno izdanje, dostupan i na CD-u.