Na danas održanoj Izvanrednoj sjednici Predsjedništva Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Vinkovci, donesena je jednoglasna odluka da se na Skupštini HVIDR-e Vinkovci, koja će biti održana u Vinkovcima 6. prosinca, predloži izlazak iz sustava HVIDR-e Republike Hrvatske.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, HVIDR-a Vinkovci zatražila je smjenu ili odstupanje s dužnosti predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića temeljem istupa u medijima, licemjernih izjava, štetnog i nekorektnog ponašanja na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanja zahtjeva članova i članica, te narušavanja ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida. Kako do sada to nije učinjeno, ističe se, niti su poduzeti koraci za smjenu od strane HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije, Predsjedništvo HVIDR-e Vinkovci donijelo je navedenu odluku.

“U vremenu do Izvanredne skupštine HVIDR-e Vinkovci, ograđujemo se od izjava, dosadašnjih i budućih odluka sadašnjeg predsjednika Josipa Đakića i nećemo sudjelovati u radu HVIDR-e RH. Smatramo da bi predsjednik HVIDR-e RH trebao biti čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u političkom radu tijela izvršne vlasti RH, na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštivajući onu populaciju iz koje dolazi, a ne kao stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček.