6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

HZZO: Podignut cenzus za besplatno dopunsko osiguranje

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje donijelo je Odluku o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini, objavio je danas HZZO.
Kako bi se dodatno zaštitile socijalno najosjetljivije skupine osiguranika, a sukladno Zakonu o Izmjenama i dopuni Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju koji je stupio na snagu 1. svibnja 2020. godine, navodi se, prihodovni cenzus se svake godine usklađuje s promjenama prosječnog indeksa potrošačkih cijena i promjenama prosječne bruto plaće zaposlenih u Republici Hrvatskoj.
Temeljem provedenog usklađenja, utvrđeno je da pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini ostvaruju osigurane osobe HZZO-a ako im ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno nije veći od 1.600,12 kuna, a za osigurane osobe HZZO-a koje su samci, ako im prihod u prethodnoj kalendarskoj godini nije veći od 2.047,20 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno