26 C
Vinkovci
Petak, 19. srpnja 2024.

HZZO ponovno upozorava građane da ne nasjedaju na prijevare

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje danas je ponovno upozorio na pokušaje prijevare od strane osoba koje se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a.

“Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode. Primjerice, jedna je osiguranica prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila „nagradni paket HZZO-a pojas za struk“ za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna”, navodi se u priopćenju.

HZZO je, ističe se, u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.

“Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji”, poručuju iz HZZO-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno