Vinkovački kazalištarci nastavljaju s programom „ostani doma i pogledaj predstavu“. Tako će i ovaj vikend na službenom kazališnom YouTube kanalu biti dostupne i besplatne predstave iz njihove arhive od petka 8. svibnja od 18 sati do ponedjeljka 11. svibnja. Nešto za odrasle i nešto za najmlađe.
Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci za odraslu publiku za ovaj vikend priremilo je dramu “Eva nije Adam” ( https://youtu.be/4MBdnkgXSEI ). Tekst je napisala Lydia S. Hodak, a predstavu je režirao Ivan Kristijan Majić. Igraju: Katarina Baban, Sanja Drakulić i Vladimir Andrić. U suvremenoj drami „Eva nije Adam“, poručujun i Gradskog kazališta, srećemo troje modernih mladih ljudi koji žive u stambenoj zajednici i žele nešto, i to odmah, istog trena, bez razmišljanja, bez obzira na cijenu, bez obzira na posljedice. Helena, koja ima uspješnu karijeru manekenke želi dijete, Onyx, direktorica internacionalne banke želi sačuvati vezu s Helenom, a nezaposleni fotograf Peter sanja o svjetskoj karijeri. Je li ljubav dovoljna? Kakva je to ljubav dovoljno snažna da se odupre granicama koje u privatni život postavlja društvo? Puno neodgovorenih i nepromišljenih dijelova naše svakodnevice, ovaj komad propituje, ne bježeći od krajnosti i provokativnog.

Za djecu na programu je predstava “Ružno pače” ( https://youtu.be/P3ci_n1OEe0 ). Tekst za predstavu dramatizirao je i režirao Đorđe Dukić prema bajci Hansa Christiana Andersena. Scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Kovačević, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević. Predstava je nastala u koprodukciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci. Redatelj Đorđe Dukić uz ovu predstavu poručio je: “Hans Christian Andersen napisao je svevremenu priču Ružno pače. Priču o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu”.