- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Ovogodišnji rezultati izbora najboljih liječnika i stomatologa u Hrvatskoj, prema glasovima pacijenata, objavljeni su jučer na stranici www.najdoktor.com. Ovo je šesta godina kako ova stranica objavljuje popisa najboljih doktorica i doktora prema izboru pacijenata u Hrvatskoj, a kriteriji prema kojima je portal najdoktor.com birao najbolje doktorice i doktore ukupan su broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir zbog toga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.

Prema ovim rezultatima, između stotine liječnika i stomatologa iz cijele Hrvatske za titulu najboljih odabrano je i 28 liječnika i 10 stomatologa iz naše regije.

Tako je najboljim alergologom u cijeloj Hrvatskoj proglašen dr. Mato Ćurić iz Kliničkog bolničkog centra Osijek. Za dr. Ćurića pacijenti, među ostalim, kažu da je “najbolji dječji alergolog u cijeloj Slavoniji, jako ljubazan, pristupačan, strpljiv i pažljiv prema djeci.” Titulu najboljeg ginekologa ponijeli su, među ostalima, i osječki specijalisti Zlatko Topolovec, Zoran Popović, Siniša Matković, Sabina Galić, Mirjana Rubin, Dimitrije Milojković, Andrijana Muller-Vranješ i Mićo Rosso, ali i Filomena Tolić-Kovačić, Vesna Ćosić, Leonardo Tomić i Krešimir Barišić iz Slavonskog Broda te Abdulkader Gharib iz Vukovara. Jedan od hrvatskih najboljih oralnih kirurga je i Marijan Baranović iz Slavonskog Broda, a titulu najboljih kirurga, prema ocjeni pacijenata, odnijeli su Samir Haj-Barakat iz Našica i Darko Kraljik iz Slavonskog Broda.

U Slavoniji su kao najbolje ordinacije obiteljske medicine proglašene one Zrinjke Dananić, Vesne Samardžić-Ilić, Valentine Hečimović i Albine Dumić iz Osijeka, te Emine Mehičić iz Slavonskog Broda i Ozrena Koščića te Marije Sotinac iz Vinkovaca.

Najbolji psihijatar u Slavoniji je, prema mišljenju pacijenata, Nikola Drobnjak iz Vukovara, koji radi u vukovarskoj bolnici, a za kojeg pacijenti, među ostalim, kažu da je “ljubazan, stručan i pristupačan doktor koji brzo ulazi u srž problema i rješava ga u dogovoru s pacijentom. Svakako tko god ima psihičkih problema, treba mu se s povjerenjem obratiti.” Najboljim pedijatrima na istoku Hrvatske proglašeni su su Danijel Kardoš iz Belišća te Jadranka Petrović-Schneider, Jadranka Arambašić i Bojana Petrov-Križanović iz Osijeka. Kada je riječ o doktorima dentalne medicine, odnosno stomatolozima, onda su u Slavoniji, prema mišljenju pacijenata, najbolji Ivana Borčić-Sesar iz Đakova, Vladimir Haring, Mirela Veselinović, Josip Prpić, Josip Čes, Dijana Tomičić i Anastazija Aščić-Tokić iz Osijeka, kao i Nikica Marinić iz Slavonskog Broda, Vladimir Hađinac iz Vinkovaca i Ninoslav Jolić iz Vukovara.