U utorak, 3. rujna na atletskim borilištima Sportskog parka Mladost u Zagrebu, održalo se tradicionalno natjecanje IAAF World Challenge Zagreb – Memorijal Borisa Hanžekovića.

Prvi put u povijesti Mitinga natjecali su se para atletičari, i to kuglaši kategorija F40-41. Hrvatsku su predstavljali čak trojica para atletičara: Vinkovčanin i predstavnik atletskog kluba osoba s invaliditetom „Vinkovci“ Tomislav Šarac, brončani u bacanju koplja sa IWAS Svjetskih igara za mlade 2018. godine, zatim Matija Sloup, aktualni europski prvak u bacanju kugle u kategoriji F40 i Vladimir Gašpar, državni rekorder u bacanju koplja u kategoriji F41.

Pobijedio je Matija Sloup s novim državnim rekordom u kategoriji F40 s rezultatom 10,17 metara. Drugoplasirani je bio Portugalac Miguel Monteiro, F40 s 9,84 metara, a na trećem mjestu natjecanje je završio Nizozemac Take Zonneveld, F40 s 8,47 metara.

Naš Vinkovčanin Tomislav Šarac bio je šesti s rezultatom 4,96 metra.
Slijedeće natjecanje je Otvoreno prvenstvo Srbije koje će se održati 15. rujna 2019. godine u Kruševcu. Nastupiti će i članovi AKOSI Vinkovci u slijedećem sastavu: Eva Blažević, Martina Dragičević i Tomislav Šarac.