Foto: Gordan Panić

Zbog povoljne epidemiološke situacije ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zabrana je bila na snazi od 24. travnja kada je donesesa zbog epidemioloških razloga. Dakle, nakon više od mjesec dana skraćenog rada, trgovine se vraćaju u svoje uobičajeno radno vrijeme.

Iako je ukinuta zabrana rada nedjeljom, Srožer je jučer istaknuo kako zabrana rada blagdanima i praznicima i dalje ostaje na snazi stoga u subotu, 30. svibnja trgovine ipak neće raditi.

Provjerili smo koji će trgovački centri i trgovine raditi, u nedjelju, 31. svibnja.

Ove nedjelje na svoje uobičajeno radno vrijeme vratit će se i Lidl koji je na svojim stranicama naveo sljedeće: “Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, sve naše trgovine ponovno su otvorene nedjeljom i radit će prema uobičajenom radnom vremenu. Svakoga dana između 13:30 i 14:30 sati sve će naše trgovine biti zatvorene kako ne bi došlo do preklapanja radnika iz dvije smjene te kako bi se trgovina još jednom temeljito dezinficirala. Također, Lidl trgovine neće raditi blagdanom i praznikom.”

Uprava Pevexa je odlučila da njezini trgovački centri neće raditi niti u nedjelju, 31. svibnja. Odluka o neradnom vikendu vrijedi za svih 25 Pevexovih trgovačkih centara.

I djelatnici tvrtke Boso ovaj vikend imati će zasluženi produženi odmor, te trgovine u subotu i nedjelju neće biti otvorene.

Neradni vikend imati i djelatnici trgovina Patričar.

Trgovački lanac Kaufland odlučio je još ove nedjelje ostati zatvoren kako bi zaposlenicima dao priliku da se priviknu na novu situaciju.

Na službenim stranicama Plodina još uvijek stoji da su nedjeljama zatvoreni. Ista situacija je i na stranici Spara.