2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Iggyjev projekt Harp Explosion u Walkowu nakon devet godina!

Više od autora

- vl promo-

U subotu, 3. prosinca 2022. godine u klubu Walkow u Vinkovcima nastupit će Iggy, tj. njegov Thee One Man Band – Harp Explosion.

Iggy je svima poznat Vinkovčanin koji je zbog svojih majstorija s usnom harmonikom postao redovnim članom kultne beogradske grupe Disciplin A Kitschme s kojima je snimio i posljednja album benda “Opet.” (Mascom, 2015.). Ljubitelji garage zvuka ga pak znaju kao “sveprisutnog na sceni”, a oni s duljim pamćenjem i kao frontmena vrlo produktivnog vinkovačkog garage-punk banda Thee Knuckleheads.

Usnoharmonikaš Igor Djeke – Iggy, prvi put je pod nazivom Harp Explosion nastupio 2009. godine i od tada se sa svojim The One Man Band projektom predstavio u mnogim domaćim i inozemnim klubovima i festivalima.

Harp Explosion + DJ Ivan Paul | foto: Walkow promo

Harp Explosion koristi moderni pristup one man band formi koji se preciznije naziva harmonica looping. Uz pomoć efekata i usne harmonike, gradi svoj autorski garage blues repertoar nasnimavajući uživo rifove i teme koje sa podlogom bubnja spaja u svoj prepoznatljivi zvuk. Sa Harp Explosion projektom Iggy je samostalno objavio nekoliko albuma, vinil singl za švicarsku izdavačku kuću, gostovao je na raznim kompilacijama i projektima te ustupio glazbu za dva filma: za “Zapise iz ćelije broj 12” (2019.) Marine Kovačević te “Zlata verizica/Golden Necklace” (2020.) Janeza Juha.Prije i nakon Iggyjevog nastupa posjetitelje će zabavljati već svima poznat, DJ Ivan Paul koji će se potruditi napraviti što bolju uvertiru koja će sastojati od klasika soula, bluesa, garage rocka i funka.

U subotu 3. prosinca u klubu Walkow s početkom u 20:00 sati, Harp Explosion i DJ Ivan Paul upriličit će nam jedan cool-retro-moderno-alternativni audiovizualni događaj.

Za kraj, a kao uvod u koncert, pogledajte i poslušajte remix tj. spot pjesme “Ocean” kojega je grupa Thee Knuckleheads objavila davne 2006. godine. Spot je prije nekoliko dana objavio Franto D. Romano aka Etui Etui Soniczoil. Pjesma je dakle iz doba prije društvenih mreža zbog čega je ovo zapravo odlično vrijeme za njezinu objavu.

Vidimo se u subotu!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno